Gjirokastër, mbi 200 ndërtesa janë shembur në 20 vite

15/11/2019 15:42

Banesa Halili në Manalat u shemb dje në të gdhirë. Janë 3 monumente kulture të cilat rrezikohen të shemben gjithashtu.

Megjithëse banesat problematike janë në shumicën e tyre të pabanuara rikthimi në identitet i tyre kërkon fonde të mëdha që pronarët nuk i kanë.

Më shumë se 200 shtëpi monumente të kategorisë së dytë dhe të parë në Gjirokastër janë shembur ose janë shpallur të pabanueshme gjatë 2 dekadave të fundit.

Top Channel