Protestë në Kosovë për çmimin Nobel: Me fletë në duar, qytetarët kujtojnë masakrat e Milloshevicit

17/10/2019 11:28

Përmes 20 fletëve të vendosura në hyrje të Ambasadës Suedeze në Prishtinë është dërguar mesazh nga qytetarët e Kosovës për mospajtim ndaj vlerësimit të autorit austriak Peter Hanke me çmimin Nobel.

Ne to paraqitën fotografi dhe shkrime për krimet e Sllobodan Milloshevicit në Kosovë, nisur nga fakti që Hanke është cilësuar si përkrahës i “kasapit të Ballkanit”.

  Nobeli për Handke, Akademia Suedeze: Përzgjedhjet i bëjmë mbi baza letrare, jo politike
  Ministria e Jashtme e Kosovës: Të rishqyrtohet çmimi Nobel për Handke
  Peticion kundër Handke/ Mijëra shqiptarë kërkojnë që Akademia të tërheqë çmimin Nobel në Letërsi
  Shkrimtarët, kritika për Nobelin/ Autorët bashkëkohorë: Peter Handke, një zgjedhje shqetësuese
  Nobel simpatizantit të Miloshevicit/ Reagime të shumta pas çmimit për shkrimtarin austriak

FOTO GALERI
1/4

Top Channel