Wake Up/ Alpinistja Arineta Mula, rrëfen eksperiencën e ngjitjes së 143 km në Bullgari

22/07/2019 13:30

Arineta Mula ka pushtuar majat më të larta botërore.

Pas ngjitjes me sukses të malit më të lartë në botë, Everestin, ajo sërish nuk u ndal. Në 7 qershor ngriti me krenari flamurin e Kosovës, duke ngjitur malin më të lartë në Amerikën e Veriut, Denali me lartësi 6194 metër, ku ka rrezikuar dhe jetën për shkak të kushteve ekstreme.

Së fundmi me datë 12 Korrik në Bullgari ka kryer një vrapim të gjatë, ku ka përfunduar me sukses 143 km me 6540 metra ngjitje, distancë të cilën nuk e kishte provuar më parë.

Top Channel