Tragjedia “Otello” e Shekspirit u vu në skenë në teatrin antik, si një ndër interpretimet kulmore të Festivalit Ndërkombëtar të Teatrit “Butrinti Summer Festival”.

Në skenë u ngjit trupa e teatrit të Ushtrisë së Bullgarisë duke sjellë një risi në konceptin e komunikimit me publikun. Georgi Kerkellanov në rolin e Jagos tha se tragjedia ishte shkruar për tu luajtur ne një mjedis si Butrinti.

” Kjo skenë është shumë e ngrohtë. Vështirësia më e madhe ishte zhvendosja e shfaqjes nga një skenë e mbyllur në një mjedis të hapur si ky por akustika e saj ka avantazhe dhe sfida e përshtatjes siç e patë u kapërcye”, tha Kerkellanov.

Profesor Përparim Kabo një prej dashamirësve të përvitshëm të këtij teatri e çmoi interpretimin si ndër më të mirët ndër vite por tërhoqi vëmendjen për mungesën në teatër të artistëve e studentëve të artit.

Edicioni i 17- të i Butrinti Summer Festival mbyllet në mbrëmje me interpretimin e teatrit të Selanikut që do të vendosë në skenën antike shfaqjen “Toka u ngjye me të kuqe”.

Top Channel