Kostumet janë pjesë themelore e shumë filmave, veçanërisht atyre të zhvendosur në të kaluarën dhe shpesh kontribuojnë në suksesin e një filmi. Por kostumet kushtojnë para dhe nganjëherë një drejtor ose prodhues duhet të ketë menduar: “Pse shpenzoni para me kostume të reja kur mund të përdorim ato të vjetrat?”

Kështu që në disa filma ju shihni disa kostume që janë përdorur tashmë në raste të tjera. Në të vërtetë, shumica e filmave dhe serive televizive nuk kanë para të mjaftueshme për të veshur të gjithë kastin me kostume krejtësisht të reja (zakonisht seri televizive që huazojnë rroba dhe kostume nga filma të famshëm). Nëse një kostum i skenës ishte i suksesshëm (si në Titanik) pse të mos shfrytëzosh rastin dhe ta përdorësh përsëri?

Ne duam t’ju tregojmë disa shembuj kur disa nga filmat e ndryshëm kanë veshur të njëjtat rroba dhe kostume. Natyrisht, jo të gjithë shikuesit janë kaq të kujdesshëm për t’i vënë re këto gjëra. A i keni identifikuar tashmë filmat më poshtë, na tregoni në komentet!

FOTO GALERI
1/14
Pride and Prejudice and Zombies, 2016 — Mary Shelley, 2018

Top Channel