Jo shumë dekada më parë, gratë kishin vetëm role ndihmëse në ushtri dhe qëndronin larg operacioneve të luftimit.

Por në ditët e sotme, me përparimin e barazisë gjinore, gratë janë bërë pjesë e forcave ushatarake, në ushtri, marinë, forcat ajrore, polici ushtarake e në fusha të ndryshme, të barabarta me burrat.

Por kjo nuk do të thotë që kanë fshehur anën e tyre femërore. Femrat e ushtrisë mund të jenë njëkohësisht gati për luftë, por edhe bukuroshe që mahnisin shikuesit si modele.

FOTO GALERI
1/28

Top Channel