Dy prej muzeve të Korçës kanë pezulluar aktivitetin e tyre pas dëmtimeve të shkaktuara nga tërmetet.

Muzeu Kombëtar i Arsimit dhe Muzeu Arkeologjik dy prej simboleve të qytetit të Korçës kanë pësuar dëmtime edhe si pasojë e gjendjes së amortizuar.

Pas verifikimeve nga Komisioni përkatës të dëmtimeve strukturale është rekomanduar pezullimi i aktivitetit deri në një vendim konkret nga ministria.

44 objekte mes të cilave muze, kisha, banesa karakteristike etj janë përfshirë në planin e verifikimeve edhe pse një pjesë prej tyre kanë pësuar dëmtime minimale.

Top Channel