Kur flisni apo dëgjoni për gijotinën, ndoshta mendoni se është përdorur si një formë e dënimit kapital dikur në mesjetë. Po sikur të themi se hera e fundit që u përdor në të vërtetë ishte në të njëjtin vit kur doli filmi Star Wars?

Po ju prezantojmë me një  listë të ngjarjeve historike që ndodhën në të njëjtën kohë dhe duke parë krahasimet e tyre mund të ndryshoni perceptimin mbi kohën. Do të zbuloni se çfarë kanë të përbashkët Marilyn Monroe dhe Mbretëresha Elizabet. Kontrolloni galerinë e mëposhtme!

FOTO GALERI
1/9
Breshka Harriet , e cila ngordhi në vitin 2006, ishte takuar me Charles Darwinin. Harriet u gjenda nga Charles Darwin gjatë vizitës së tij 1835 në Ishujt Galapagos, si pjesë e ekspeditës së tij. Breshka u transportua në Angli dhe më pas u çua në shtëpinë e saj përfundimtare, Australi.

Top Channel