Cece Tefler fitoi 400-metërshin për femra të vitit 2019, në Teksas, por një vit më parë garonte në atë të meshkujve.

Gara më e fundit që ka bërë në garat për meshkuj ka qenë më janar të vitit 2018.

Pasi iu nënshtrua operimit për ndryshimin e gjinisë, tashmë një transgjinor, Tefler hyri te femrat dhe fitoi vendin e parë.

Kjo fitore ka hapur debate në të gjithë vendin, pasi shumë njerëz besojnë se një transgjinor i lindur burrë ka përparësi në garën e femrave.

FOTO GALERI
1/5

Top Channel