Për shumë shtete vija kufitare është e shenjtë, e disa prej tyre kanë ndërtuar e po ndërtojnë mure për të pasur një kontroll sa më të mirë të tyre.

Por në disa shtete të tjera si vijë kufitare janë vetëm disa shenja simbolike, mjafton të kalosh nga një anë e rrugës në tjetrën dhe ke ndryshuar shtet. Ndërsa në shtete të tjera vija kufitare është krijuar nga vetë natyra.

Më poshtë keni disa prej ndarjeve më të çuditshme të kufijve, se si njerëzit kanë vendosur që të përcaktojnë territoret e tyre.

FOTO GALERI
1/13
Kufiri mes Hollandes dhe Belgjikes

Top Channel