“Në shtëpinë tonë”/ Muzeu i Pogradecit i pasur me fakte historike por me mungesë në investime

22/05/2019 11:31

Muzeu i Pogradecit ndodhet në qendër të këtij qyteti dhe ka 3 pavione kryesore të dedikuara arkeologjisë, etnografisë dhe historisë.

Faktet dhe dokumentet historik janë vendosur në mënyrë kronologjike dhe tipologjike por informacione te detajuara na i jep sot arkeologia Froseda Angjellari Tola.

Gjithashtu ajo i bën thirrje instancave përkatëse që të investohet tek ky muze pasi të gjitha dëshmitë historike s`kanë as rafte ku të vendosen për tu ruajtur dhe prezantuar.

Top Channel