Ndër vite njerëzit lëvizin sa në një vend në tjetrin për një jetë më të mirë, por rrallëherë ky fenomen mund të shkaktojë braktisjen totale të një qyteti apo godine që është e mrekullueshme.

Raste vendbanimesh “fantazmë” ka shumë, ato janë krijuar prej antikitetit edhe deri në ditët e sotme, kryesisht të formuara ndër vite pas ndonjë lufte apo edhe frikës së ndonjë erozioni në banesa.

Por, ka edhe godina të cilat edhe pse janë të mrekullueshme, nuk kanë më banorë. Kjo kryesisht sepse vitet kanë bërë të tyren dhe ato janë kthyer në të pabanueshme.

FOTO GALERI
1/10
Kjo qender tregtare u kthye ne nje Akuarium gjigant nga banoret e zones

Top Channel