Pak njerëz e dinë që këto fotografi shaktuan një prej reformave më të mëdha sociale në shekullin e 19-të.

Një emigrant danez, i quajtur Xhakob Riis, u vendos në Nju Jork me vetëm 40 dollarë në xhep. Më vonë, pasi realizoi ëndrrën amerikane dhe një ditë u bë gazetar për “Neë York Tribune”, në vitin 1888, atij iu kërkua të bënte një lajm për hetimet që kryente policia në zonën lindore të qytetit, ku qëndronin emigrantët e varfër.

Kështu,  ai fotografoi realitetin e emigrantëve të varfër, që njujorkezët e lagjeve të mira nuk e shihnin. Dhe ngaqë zonat ku futej kishin shumë pak errësirë, ai përdori për herë të parë blicin, që vazhdon të përdoret edhe sot.

FOTO GALERI
1/24
Një këpucar hebre te rruga Ludlou

Top Channel