Fillimisht të gjitha qeniet njerëzore kishin sytë ngjyrë kafe dhe ky konkluzion del nga  shkenca.

Në një pikë të caktuar në histori, midis 6,000 dhe 10,000 vjet më parë, u shfaq një mutacion gjenetik në sajë të të cilit u lind njeriu i parë me sy blu: pika e origjinës së një brezi të mëvonshëm të njerëzve me sy me ngjyrë.

Sot ne mund të shohim rreth nesh sytë njerëz me ngjyra të ndryshme sysh; si kafe, e zezë, blu, gri apo jeshile. Por edhe këto ngjyra ndahen në nuanca, ngjyra të forta apo të lehta. Njerëzit që ju tregojmë më poshtë me fotot, kanë një shikim të vërtetë hipnotik.

FOTO GALERI
2/21

Top Channel