Historia është plot me ngjarje të çuditshme që askush nuk mund ta shpjegojë – ky është një fakt. Për fat të mirë për ne, historianët të kaluarën e kanë dokumentuar mjaft mirë, ndoshta me shpresën se  gjeneratat e ardhshme më në fund mund t’i plotësojnë. Sidoqoftë, disa mistere mbeten të pashpjegueshme deri në ditët e sotme.

Po ju paraqesim një listë të ngjarjeve të çuditshme historike që shkencëtarët ende nuk mund t’i shpjegojnë dhe disa prej tyre janë me të vërtetë drithërues. Këto mistere të çuditshme do t’ju bëjnë që të ktheni kokën, duke u përpjekur t’i zgjidhin ato. Kush e di, ndoshta do të jesh ti ai që bën këtë?

FOTO GALERI
1/4
Mbi 500 vjet më parë, në vitin 1518, një murtajë misterioze goditi Strasburgun,. I njohur si "vallëzimi i murtajës " ose "epidemia e vallëzimit", bënë që mbi 400 njerëz të vallëzonin në mënyrë të pakontrolluar dhe disa prej tyre madje vdiqën nga sulmet në zemër dhe lodhja. Thuhet se ka filluar pasi një grua e quajtur znj. Troffea filloi vallëzimin në mënyrë të pakontrolluar në mes të Strasburgut. Së shpejti, 34 persona iu bashkuan dhe pas një kohe të shkurtër, 400 të tjerë u prekën. Në kulmin e saj, vallëzimi vrau 15 njerëz çdo ditë. Mjekët mendonin se epidemia ishte për shkak të "gjakut të nxehtë" Shkencëtarët modernë sugjerojnë se kjo mund të ketë qenë e shkaktuar nga produktet toksike të kërpudhave ergot, por shkaku i vërtetë mbetet i panjohur.

Top Channel