12 misteret më të famshme të të gjitha kohërave që nuk janë zgjidhur akoma

12/04/2019 19:39

Bëhuni gati! Këto mistere të pazgjidhura janë ndër më të tmerrshmet që kemi dëgjuar ndonjëherë.

FOTO GALERI
1/11
Incidenti në rrugën Dyatlov. Në natën e parë të shkurtit 1959, nëntë skiatorë vdiqën në mënyrë misterioze në malet e asaj që tani është Rusia. Natën e incidentit, grupi kishte ngritur kampin në një shpat, duke shijuar darkën dhe duke u përgatitur për gjumë - por diçka shkoi keq në mënyrë katastrofike, sepse grupi nuk u kthye kurrë. Skena e krimit mbajti fillimisht shenja të vdekjes nga hipotermia, por hipotermia nuk kishte më kuptim. Në të vërtetë, provat nuk kishin fare kuptim. Një trup kishte dëshmi të një traume me forcë të ashpër në përputhje me një sulm brutal; një tjetër kishte djegie të shkallës së tretë; njëri kishte vjellë gjak; njërit i mungonte një gjuhë dhe disa nga veshjet e tyre u gjetën të jenë radioaktive. Teoritë që përfshinin përfshijnë ndërhyrjen e KGB-së, mbidozë droge, UFO-t, anomalitë e gravitetit dhe versionin rus të Yeti. Kohët e fundit, një regjisor paraqiti një teori që përfshinte një fenomen të tmerrshëm, por real të quajtur "infrasound", në të cilin era ndërvepron me topografinë për të krijuar një zhurmë të tmerrshme që mund të shkaktojë ndjenja të forta të vjelle, paniku, tmerri, dridhjet, nervozizmi, shkalla e ngritur e rrahjeve të zemrës, dhe vështirësitë në frymëmarrje. I vetmi konsensus mbetet që të gjitha ato që ndodhin përfshinin një forcë dërrmuese dhe ndoshta "çnjerëzore".

Top Channel