Në Shtëpinë Tonë/ Muzeu Historik i Shkodrës, njëri ndër më të bukurit në Shqipëri

09/04/2019 11:38

Muzeu Historik i Shkodrës është njëri nderë muzetë më të bukur të Shqipërisë. Në këtë muze i cili është në shtëpinë karakteristike shkodrane të Oso Kukës, ndodhen disa kapanone të ndara sektorin e Arkeologjisë, Historisë dhe Etnografisë.

Ne sot do bëjmë gjithë guidën e këtij muzeu me histori interesante dhe tërheqëse për çdo vizitor.

Funksioni i tij është promovimi i historisë dhe i traditave kulturore lokale e kombëtare tek qytetarët e komunitetit brenda e jashtë vendit.

Megjithatë gjatë gjithë jetës së tij ka kryer edhe veprimtari kërkimore në nivel lokal, duke aktivizuar bashkëpunëtorë të shumtë, specialistë e dashamirës të kulturës.

Top Channel