Përpunimi i hekurit është një artizanat i vjetër sa koha, por sot ai ka marrë të tjera përmasa.

Përpos funksionalitetit, punimet në hekur sot përdoren edhe për qëllime dekorative dhe kanë trajta nga më të ndryshmet.

Në punishten e Krenar Merkaj, emisioni  “Në shtëpinë tonë” pa nga afër procesin e punimit si dhe u informuam mbi tregun e zërat që gjeneron ky artizanat sot.

Top Channel