“Gruaja është si një fëmijë për burrin dhe nëse jo ai kthehet në fëmijë për të dhe kështu bota kthehet përmbys”.

Marrëdhënia bashkëshortore është në fokusin e “Kreditorit”, dramës së autorit skandinav August Strindberg që vjen këtë fundjavë në skenën e “Art Turbinës” me regji të Luli Hoxhës.

Regjisorja Luli Hoxha thotë: “Është një vepër që i flet marrëdhënieve sociale dhe konsumimit të marrëdhënies burrë-grua”.

Titulli i veprës tregon se marrja dhe dhënia në çift nga një person i vetëm e lodh dhe e vret marrëdhënien. Kjo shfaqje, ku në qendër janë bashkëshortët Adolfi dhe Tekla, siç thotë edhe autori, është një sugjerim tinëzar: gjithçka që e vret një martesë.

Top Channel