“Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” vjen për lexuesin shqiptar

05/10/2018 22:00

“Urrejtja, gjysma e hakmarrjes” e shkrimtarit qipriot Emilos Solomou vjen tashmë edhe në shqip nga përkthyesi Kristo Pulla.

Aroma e një letërsie të mirë është rezultat i shqetësimit të autorit për fatin e vendit të vet.

Ai na sjell Greqinë e një kohe të largët dhe Masakrën e Dhilesit në vitin 1870.

Kjo është urrejtja që errëson arsyen dhe ushqen dorën e vrasësit.

Nëpërmjet kriticizmit, autori na paraqet mjaft mirë narativisht rebelimin e një shoqërie.

Dashuri dhe urrejtje, apo e shkuar dhe e ardhme tek “Urrejtja, gjysma e hakmarrjes”, nuk lexojmë me kujdes vetëm një roman policor, por edhe një thriller historik.

Top Channel