Më 14 qershor, Misioni i Bashkimit Evropian për sundim të ligjit në Kosovë, pritet të ndryshojë mandatin dhe praninë e tij.

EULEX-i pritet të shndërrohet në një mision këshillëdhënës dhe të lirohet nga fuqitë ekzekutive, por hollësitë janë ende duke u diskutuar nga Bashkimi Evropian, shkruan Zëri i Amerikës.

Dhjetë vjet pas vendosjes në Kosovë, njohësit e fushës së sundimit të ligjit thonë se misioni i tij mbeti i pa përmbushur, përballë pritjeve të qytetarëve të Kosovës.

Top Channel