Në fshatin e qetë Harestua, 48 km në veri të Oslo të Norvegjisë në një rrugë mes pishave ka vetëm errësirë dhe galaktikën e yjeve mbi kokë.

Pamjet spektakolare në 2020 do të shihen më së miri me Observatorin Diellor Harestua, objekti më i madh astronomik i Norvegjisë. “Ky vend magjik ka frymëzuar mjaft përralla norvegjeze me të cilat jemi rritur”, thotë Vegard Lundby Rekaa, astromoni i Tycho Brahe Institute për CNN Travel.

FOTO GALERI
1/9

Top Channel