Koncepti i bukurisë është relativ, por ekziston një formulë që prej kohës së Greqisë së Lashtë që çon në një verdik pothuaj ideal. Këtë e zbulon Dr Julian De Silva, një krirug i famshëm që punon në Londër, i specializuar për ndërhyrjet kirurgjikale në fytyrë.

Dr. De Silva kreu një ekeperiment duke përdorur hatën e fytyrave në bazë të testit ‘Greek Golden Ratio of Beauty Phi”, një formulë sekrete e perfeksionit vizual, për të përcaktuar se kush janë njerëzit më të bukur në botë.

Por si funksionon kjo formulë magjike. Dr. De Silva përdori hartën digjitale të fytyrës për të provuar nëse George Clooney ishte vërtetë një ëndërr siç mendojnë shumë femra? Në fakt ashtu ishte. Clooney arriti koeficientin më të lartë  nga të gjithë meshkujt e ekzaminuar, me 91.86%.

“Sistemi funksionon duke marrë mesatarisht 12 shënues kyç në të gjithë fytyrën, përfshi buzët, hundën, sytë, vetullat, mjekrrën, ballin dhe formën e fytyrës”, shjegohet në revistën Harper’s Bazaar. Po sipas kësaj reviste, “Ryan Goslin mori çmimin për hundën më të bukur, Harrry Styles për sytë më të bukur dhe mjekrrën më të mirë, ndërsa Davic Beckham u rendit i pari për fytyrën perfekte”.

Dr. Da Silva ka bërë një klasifikim me meshujt më seksi në botë, po ju a jeni dakord me listën e mëposhtme të meshkujve më seksi në botë?

FOTO GALERI
1/10
10. Jamie Foxx

Top Channel