Media suedeze për Marion:E dëbuan pavarësisht kërcënimit me vdekje, u vra

12/04/2018 09:39
Mario Majollari

Mediat suedeze kanë shkruar për 28-vjeçarin Mario Majollari, i cili vetëm tre vite më parë kishte kërkuar azil në këtë shtet por i ishte refuzuar.

“Shqiptari u dëbua pavarësisht kërcënimit me vdekje, u vra”, është titulli i medias suedeze svt.se.

“Një 28 vjeçar u dëbua në Shqipëri pavarësisht pranimit të një kërcënimi me vdekje pas një sulmi për hakmarrje. Dje ai u qëllua për vdekje në rrugë të hapur. “Ai tha gjatë gjithë kohës që nëse do ta kapnin, ai do të vritej”, tha Anders Hedqvist, i cili ishte menaxhuesi i vendndodhjes së strehimit të azilit, ku 28-vjeçari qëndroi gjatë kërkesës për azil.

Në maj të 2014 Mario kishte aplikuar për leje qëndrimi në Suedi, por nuk iu pranua, pavarësisht se ai kishte rrëfyer historinë e familjes së tij dhe frikën e hakmarrjes.

Në gusht 2015, Bordi i Migracionit në Suedi nuk e kishte pranuar kërkesën. Media suedeze shkruan se 28-vjeçari apeloi dhe mori refuzimin e mëtejshëm të së drejtës administrative në Gothenburg, dy ditë para prag të Krishtlindjeve në të njëjtin vit. 28-vjeçari kërkoi një gjykim në Gjykatën Supreme të Migracionit, por nuk e mori atë dhe u kthye në Shqipëri në pranverën e vitit 2016.

“Ai u njoftua kur mori refuzimin. Tha se nuk mund të qëndrojë në Shqipëri, duhet të gjejë diku tjetër për të jetuar”, thotë Anders Hedqvist, i cili shton se disa ditë më parë kishte kontaktuar me të.

Gjatë kohës së tij në Suedi, 28-vjeçari jetonte në strehimin e azilkërkuesve Hotell Mälarblick në Strängnäs. Anders Hedqvist, menaxher i vendstrehimit e ndihmoi me punë të ndryshme gjatë viteve që ai kishte kaluar atje.

“Kishim kontakte me njëri-tjetrin disa ditë më parë nëpërmjet Facebook-ut, dhe pyeta se si është situata dhe çfarë? Më pas dëgjova dje nga një tjetër njohje e përbashkët atë që kishte ndodhur”, thotë Anders Hedqvist.

 

Top Channel