Skandali Nassar, ‘US Gymnastics’, dorëhiqet bordi

27/01/2018 12:22
Former Michigan State University and USA Gymnastics doctor Larry Nassar (C) with defense attorneys Shannon Smith (L) and Matt Newberg (R) in the 55th District Court where Judge Donald Allen Jr. bound him over on June 23, 2017 in Mason, Michigan to stand trial on 12 counts of first-degree criminal sexual conduct. / AFP PHOTO / JEFF KOWALSKY (Photo credit should read JEFF KOWALSKY/AFP/Getty Images)

Skandali i abuzimit seksual nga Larry Nassar, që u dënua me 175 vjet burg e ka tronditur në themel Federatën Amerikane të Gjimnastikës.

Të gjithë anëtarët e bordit drejtues të këtij institucioni vendosën që të japin dorëheqjen nga funksionet e tyre, vendim që u mor pas një kërkese të bërë nga Komiteti Olimpik Amerikan, i cili na ana e tij mori përsipër përgjegjësinë për çfarë ndodhi dhe kërkoi ndjesë viktimave të abuzimit të ish mjekut të kombëtares amerikane të gjimnastikës.

Në letrën e dërguar, Komiteti Olimpik Amerikan kërcënoi drejtuesit e Federatës së Gjimnastikës se do t’i heqë çertifikatën, nëse nuk jepet dorëheqja, kërkesë që padyshim u pranua nga ky institucion. Për t’u theksuar është se më parë e kishin dhënë dorëheqjen nga postet e tyre Presidenti i Federatës, Paul Parilla dhe 2 drejtues të tjerë të lartë, tani u largua i gjithë bordi drejtues i saj.

Top Channel