Një fotograf ka kapur foto të mbetjeve të një sistemi zbulimi raketor sovjetik, që ndodhet në zonën e përjashtimit në Çernobil.

Antenat Duga3 në Ukrainë, u përdorën nga Rusia si pjesë e një rrjeti paralajmërimi të hershëm nga 1976 deri në 1989.

Por tashmë, të ndryshuara dhe shkatërruara, kanë mbetur vetëm rrënojat e një qyteti të frikshëm të braktisur pas katastrofën së Çernobilit më 26 prill 1986.

Fotografi Roman Robroek, nga Hollanda ka kapur edhe zona të tjera të braktisura të Çernobilit, dhe maska gazi. “Vendosa të bëja një udhëtim në Ukrainë dhe të shihja me sytë e mi antenat Duga 3, dhe u shokova nga qyteti që rrethoheshin”,ka rrëfyer 30-vjeçari.

FOTO GALERI
2/12

Top Channel