Preljoçaj “Still Life”

05/10/2017 00:00

Pas zbulimit te titullit te krijimit me te ri, koreografi francez me origjine shqiptare Angjelin Preljoçaj ka zbuluar për publikun edhe lëvizjet e premierës së tij më të re.

“Still Life” u shfaq për publikun e kryeqytetit mbrëmjen e së mërkurës në skenën e Pallatit të Kongreseve si premierë botërore, pjesë e një turi, të cilin për shkak afeksionit me vendin e origjinës, Preljoçaj e nisi nga Shqipëria.

Vanieti është ndjenja qe dominon këtë krijim të ri që është edhe pjesa e dytë e spektaklit. Në “Still life”, një krijim 50 minuta i gjatë, 6 balerinë përkthejnë në gjuhën e trupit se sa të vegjël jemi përballë një bote të madhe. Një balet që kalon jetën, vdekjen dhe pasionin.

Ndërsa pjesa e parë e spektaklit solli ‘Trait d’Union’, një kërcim i ndjerë trup me trup, një duo mashkullore që zgjat 22 minuta, një krijim i vitit ‘89, por qe i ka rezistuar kohës. Një krijim që vetë artisin e ka prekur aq shumë saqë e sjell dhe risjell në skena të ndryshme botërore, si një formë për të jetuar gjatë e për t’iu përcjellë gjeneratave të reja.

‘Traid d’unio’ dhe “Still life” do të udhëtojnë mbrëmjen e 6 tetorit për në skenën e Prishtinës e në vijim drejt Serbisë për t’u shfaqur edhe për publikun serb, si pjese e turit ballkanik.

Top Channel