Bylykbashi: PS prishi formulën. Miratimi të enjten, i pamundur

20/07/2016 00:00

Deputeti i Partisë Demokratike, Oerd Bylykbashi ka deklaruar këtë mbrëmje se, votimi i reformës në drejtësi të enjten në Parlament është i pamundur për shkak të mosdakordësisë për formulën e zgjedhjes së anëtarëve të 4 organeve të drejtësisë, përfshirë KLGJ dhe KLP.

“Kjo formulë ka qenë nga fillimi deri në fund elementi kyç. Në mbledhjet negociuese unë kam deklaruar se formula për zgjedhjen e këtyre anëtarëve do të jetë e njëjtë si për vetingun. Përfaqësuesi i PS ka thënë se ndarja e anëtarëve do të jetë 3 me 2. E konfirmoj se kjo ka qenë përgjatë gjithë negociatës së të hënës dhe është dhënë kjo përgjigje: formula për vetingun do të jetë e njëjta për këto organe”, ka deklaruar Bylykbashi.

Këto deklarata ai i ka bërë nga salla e komisionit të posaçëm parlamentar për reformën, ku i pranishëm veç deputetëve të PD ka qenë edhe nënkryetari i LSI, Petrit Vasili. Bylykbashi ka theksuar se, “kjo është formula që përmban opinioni i Komisionit të Venecias e që përmban propozimi hibrid i bërë nga ndihmës sekretarja e Shtetit, Victoria Nuland”.

“Zoti Xhafaj ka sjellë një formulë për të cilën nuk është rënë dakord. Me veprimin e tyre, anëtarët e PS po vënë në pikëpyetje miratimin e marrëveshjes nga parlamenti nesër. PS po vepron në mënyrë tinëzare për të prishur konsensusin”, ka shtuar Bylykbashi. 

Duke nënvizuar se, kjo formulë është propozuar në negociatat e së hënës, ku sipas tij dhe është rënë dakord, negociatori demokrat ka shtuar se, “kjo është e vërteta dhe çdo gjë tjetër është keqinformim”.

Duke iu përgjigjur interesit të mediave, deputeti i PD ka lënë të nënkuptohet se mund ta votojë formulen në komision duke bashkuar votat pikërisht me Vasilin e LSI-së.

Top Channel