Bimet medicinale në ekspansion, sjellin 28 mln dollarë në vit

26/05/2016 00:00

Bimët aromatike dhe mjekësore përfaqësojnë eksportet më të rëndësishme në vend, me një vlerë prej rreth 28 mln dollarë në vit.

Harta e eksporteve është e gjërë, nga Gjermania, Franca e Italia deri në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ku sherebela shqiptare zë 65% të tregut amerikan.

Por, sipas USAID, ky treg ka mundësi të rritet dhe më shumë, ndaj qeveria duhet të mbështesë sektorin me investime siç është krijimi i impiantit të sterilizimit për salmonelën.

Ministri i Bujqësisë, Edmond Panariti tha se produktet autentike do të çertifikohen si marka shqiptare, ndërsa për të rritur sigurinë do të shihet mundësia e ndërtimit të laboratorëve përmes partnerittetit publik-privat.

Top Channel