Trafik heroine mbetur në tentativë, kërkohen 13 vite burg për fierakun

02/12/2015 10:50
Foto ilustruese

Prokuroria për Krime të Rënda ka kërkuar dënimin me 13 vite burg për shtetasin Nadir Lutaj, i akuzuar për veprën penale të “trafikut të lëndëve narkotike”, mbetur në tentativë, pasi ka qenë personi i cili, kundrejt shpërblimit, ka “rekrutuar” shtetasin Ilir Hamolli për të trafikuar nga Shqipëria në drejtim të Italisë sasinë prej 4.5 kg heroinë, e kapur nga policia në pikën e kalimit kufitar të Portit Vlorë, para rreth 2 vitesh.

Hetimi ndaj të pandehurit Lutaj është zhvilluar në mungesë të tij, ndërkohë që bashkëpunëtori, shoferi Ilir Hamolli, është arrestuar dhe dënuar në një proces të veçuar me 13 vjet burgim.

Nga hetimi i Prokurorisë për Krime të Rënda rezulton se shtetasi Ilir Hamolli ka marrë shumën 3000 euro nga i pandehuri Nadir Lutaj për të trafikuar drejt Italisë sasinë e heroinës, e cila ishte e fshehur në disa pako, në pjesë të ndryshme të një automjeti tip autoveturë.

Pas arrestimit, shoferi i mjetit ka tentuar të mbulojë bashkëpunëtorin e tij, duke deklaruar se lëndën narkotike ia ka dhënë shtetasi “një shtetas nga Librazhdi”. Ndërkohë, nga hetimet ka rezultuar se organizatori i këtij rasti trafiku ka qenë shtetasi Nadir Lutaj, nga qyteti i Fierit.

Top Channel