Jahjaga përshëndet vendimin e Kuvendit për Specialen

03/08/2015 00:00

Presidentja e Republikës së Kosovës, Atifete Jahjaga, përshëndeti vendimin e Kuvendit të Kosovës për të miratuar amendamentet kushtetuese për themelimin e Gjykatës Speciale, si një përmbushje të detyrimeve ndërkombëtare të vendit.

Presidentja Jahjaga vlerëson se, themelimi i Gjykatës Speciale, bazuar në kuadrin legjislativ, dëshmon përkushtimin e Kosovës në parimin “drejtësi për të gjithë”.

Presidentja e Kosovës Jahjaga thekson gjithashtu se, Gjykata Speciale do të adresojë akuzat e ngritura nga raporti i Këshillit të Evropës dhe se nuk do gjykojë përpjekjen kolektive të popullit të Kosovës për çlirim dhe liri.

Top Channel