Google shtrëngon rripin, redukton kostot

15/07/2015 00:00

Google shtrëngon rripin, duke reduktuar kostot dhe duke kërkuar rrugë për të menaxhuar më mirë perandorinë e saj. Sipas Wall Street Journal, duke cituar disa burime, thotë se rishikimi i kostove është e lidhur me ngadalësimin e fitimit, në kufijtë më të ulët të fitimit dhe performancën në bursë.

Sinjali më i qartë i kësaj përpjekje është punësimi i vetëm 1819 punonjësve të rinj në tremujorin e parë, rritja më e ulët nga tremujori i fundit i 2013. Google në media ka shtuar 12435 punonjës në tremujor.

“Janë bërë më shumë dhe duhen kontrolluar më shumë kostot”, thonë disa analistë, sipas të cilëve, Google është bërë më i kursyer me udhëtimet, furnizimet dhe ngjarjet që tashmë kërkojnë më shumë justifikim se në të shkuarën për t’u aprovuar.

Top Channel