Brazil, Facebook dhe Google gjobiten me nga 10 mijë paund

09/07/2015 00:00

Facebook dhe Google janë gjobitur me nga 10 mijë paund, pasi dështuan të bllokojnë disa “foto degraduese” në Brazil.

Muajin e kaluar, një gjykatë dha urdhër që të ndalohen fotot e këngëtarit brazilian, Cristiano Araujo, që vdiq në një aksident me makinë,  të cilat u shpërndan në internet.

Foto nga aksidenti dhe trupi i tij në morgun brazilian u postuan në ueb. Ndërkohë, gjykata ka vendosur për gjobën, pasi Facebook dhe Google kanë injoruar urdhërin.

Gjykata u shpreh se vendimi i këtyre kompanive për të mos hequr fotot, është shenjë mosrespekti ndaj një të vdekuri, ndaj urojnë që gjoba të jetë si mësim për to.

Top Channel