Reagojnë ambasadat e SHBA dhe BE: Mbështetje dekriminalizimit

02/03/2015 00:00

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Tiranë reagoi me anë të një deklarate me tone të forta pas përjashtimit të deputetit Tom Doshi.

“Shtetet e Bashkuara mirëpresin vendimin e Partisë Socialiste të Shqipërisë për të përjashtuar zotin Tom Doshi, i cili pretendohet se është përfshirë në veprimtari kriminale”, thuhet në deklaratën për shtyp, ku më tej shtohet:

“Shtetet e Bashkuara e marrin seriozisht kanosjen e krimit dhe korrupsionit ndaj shoqërive të lira dhe demokratike. Nxisim të gjitha partitë politike në Shqipëri që të largojnë individët e përfshirë në veprimtari kriminale apo korruptive. Mbështesim me forcë punën e Kuvendit për të hartuar një legjislacion në përputhje me Rezolutën e 24 dhjetorit 2014. Më tej, i bëjmë thirrje prokurorit të përgjithshëm të Shqipërisë të hetojë dhe të ndjekë penalisht kriminelët dhe zyrtarët e korruptuar në të gjitha nivelet”, përfundon komunikata.

Ndërsa deklarata e misionit të BE-së në Tiranë vjen me tone më diplomatike kur thotë se, “BE mbështet hapat që nevojitet të ndërmerren për një zbatim të plotë të marrëveshjes mes partive qeverisëse dhe opozitare në Parlamentin e Shqipërisë, përfshirë çështjen e individëve me dosje kriminale të cilët mbajnë pozicione publike”.

Në deklaratë theksohet se, “BE-ja i jep rëndësinë më të lartë zbatimit të ligjit dhe zbatimit të plotë të shtetit ligjor, përfshirë luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar, që jane përparësi kyçe për Shqipërinë”.

Top Channel