Vjedhja në BSH, Prokuroria kërkon 55 vjet burg për 10 të pandehurit

11/12/2014 00:00

Prokuroria kërkoi 6 vjet burg për Dorian Çollakun, ish-shefin e
Departamentit te Emisionit në Bankën e Shqipërisë, në aplikimin e
gjykimit të shkurtuar.

Duket se procesi gjyqesor ndaj dhjete te pandehureve te pare per skandalin e vjedhjes se Bankes se Shtetit shqiptar po shkon drejt fundit. Ne pretencen e prokurorit Troçi per dhjete zyrtaret e perfshire ne skandalin e vjedhjes se Bankes se Shtetit shqiptar, u kerkua masa me gjashte vjet heqje lirie edhe per Lavdim Canin, Bashkim Xhilagen, Dhimiter Davishin, Liljana Tushen dhe Myzejen Belben, qe te gjithe specialiste te arkes ne veprim dhe arkes stok, te cilet me mosveprimet e tyre lejuan te ndodhte vjedhja.

Prokuroria kerkoi pese vjet brug per te tjeret, me total 56 vjet heqje lirie.

Nje sence me pare ne kete proces u nda per t’u gjukuar me vete, ish-kryeinspektorja e bankes Elivar Golemi se bashku me kater ish-zyrtare te tjere Petrit Ramohitaj, Mehdi Molla, Emiljano Lamce dhe Ilir Dedja.

Ndersa dosja ndaj ish-guvernatorin Adrian Fullani eshte edne nen hetim dhe pritet te dergohet se shpejti per gjykim.

Top Channel