Vlorë, hekurudha drejt degradimit total

13/11/2014 00:00

Degradimi total ka përfshire hekurudhat shqiptare, një sistem transporti që duket se ekziston vetëm për force zakoni.

Rrjeti eshte degraduar, lokomotivat e vagonet gjithashtu dhe kostot nuk perballohen nga sherbimet qe kryen per shkak te cilesise shume te keqe te sherbimeve. Pjese e degradimit eshte edhe stacioni hekurudhor i Vlores ku ndodhen vetem dy vagone te amortizuar, pa asnje kusht higjienik.

Treni ketu kryen çdo dite linjen Vlorë-Durres me nje shpejtesi prej 20 kilometra ne ore, rruget qe pershkrohet per 5 ore. Numri i personave qe perdorin kete sherbim eshte ulur ndjeshem. Po ashtu edhe vete stacioni i trenit ne Vlore, i cili eshte nje nga stacionet me te me medha ne vend ne shume pjese te tij eshte shkateruar nga lageshtira.

Edhe pse ata pak punonjes perpiqen qe ta mirëmbajne kete institucion, por mos vemendja e strukturave pergjegjese, si dhe mos investimet prej vitesh ne kete sektor, ben qe linja e trenave te vije drejt shkaterrimit.

Top Channel