Ambasadori hungarez: Ulni tensionet

20/10/2014 00:00

Eshte perkujtuar ne Shkoder revolucioni antikomunist Hungarez i vitit
1956, ku ishte i pranishem dhe ambasadori i Hungariz ne vendin tone Antal
Heirez.

Arsyeja e perkujtimit te ketij revulucioni eshte pasi si ne asnje vend tjeter ky revolucion pati ndikim ne qytetin e Shkodres me levizjet antikomuniste.

Ambasadori ne fjalen e tij foli per rendesine e ketij revolucioni ne permbysjen e regjimit komunist. I pyetur nga gazetaret ne lidhje me tensionin e krijuar pas ndeshjes se futbollit mes Shqiperis dhe Serbise ambasadori hungarez eshte shprehur se dhe Hungaria ne te kaluaren kishte konflikte me fqinjet, por qe u zgjidhen por mes Shqiperise dhe Beogradit nuk mendoj se do kete tensione te metejshme pasi vendi i tyre eshte Bashkimi Europian.

Me pas eshte bere dhe prezantimi i mjekut Klit Hoti si konsull i nderit te Hungarise ne vendin tone.

Top Channel