Nishani dekoron kongresmenin Eliot Engel

28/09/2013 00:00

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani ka dekoruar kongresmenin
amerikan, Eliot Engel me dekoratën “Gjergj Kastrioti Skënderbeu”, me
motivacion “Në shprehje të mirënjohjes dhe nderimit të thellë për
mbështetjen e vendosur për Shqipërinë, shqiptarët dhe veçanërisht për
Pavarësinë e Kosovës”.

“Mirënjohja është një virtyt yni shumë i lashtë, trashëguar brez pas brezi. Kombi ynë dhe çdo shqiptar i është mirënjohës Shteteve të Bashkuara të Amerikës për rolin vendimtar në pavarësinë e Shqipërisë dhe të Kosovës, për shembjen e komunizmit dhe zhvillimin e demokracisë, për anëtarësimin në NATO dhe promovimin e të drejtave të shqiptarëve në rajon.

Kongresmeni Eliot Engel është një nga personalitetet, që ka ngritur zërin në mbrojtje të të drejtave legjitime të shqiptarëve dhe ka mbështetur aspiratat e tyre për liri dhe demokraci. Pavarësia e Kosovës ka edhe vulën e kontributit të tij”, thuhet në një njoftim të Presidencës.

Top Channel