Gjirokastër, PS: Sigurojmë 4 mandate

24/06/2013 00:00

Në Qarkun e Gjirokastrës vazhdon numërimi. Nga të dhënat e fundit të siguruara nga gazetarët e Top Channel në këtë qark, aleanca e majtë ka siguruar 8512 vota e përkthyer në 4 mandate, ndërsa aleanca e djathtë 3851 vota përkthyer në një mandat.

Në Gjirokastër janë numëruar 14 kuti nga 120 kuti në total, në Përmet numërimi vazhdon, në Tepelenë janë numëruar 19 nga 63 kuti. Numërimi është ndërprerë për të rinisur në orën 20:00. Në total në qarkun e Gjirokastrës janë numëruar 53 kuti.

Duke folur për Top Channel, kryesuesi i listës së Partisë Socialiste në Gjirokastër, Arben Ahmetaj deklaroi se mandati i katërt i aleancës së majtë është i sigurtë dhe me një zonë sigurie të paktën deri më tani, prej rreth 1400 vota.

Ahmetaj u shpreh i bindur në fitoren 4-1 të së majtës në këtë qark, ndërsa pyetjes se kujt partie brenda aleancës i shkon mandati i katërt deklaroi: “Katër mandate janë të koalicionit. E rëndësishme është që aleanca e PD merr vetëm një mandat, ndërsa aleanca jonë merr katër. Tre mandate të PS janë të garantuara dhe një është nga nga aleatët tanë, LSI është e garantuar me mandatin e vet”.

Top Channel