Vidhet kisha 400-vjecare e “Shen Gjergjit” ne fshatin Shipske. Ngjarja
eshte rregjistruar ne oret e para te mengjesit te se dieles ndersa sipas
te henave persona te paidentifikuar pasi kane sharruar kangjellat e
dritares kane hyre ne kishe dhe kane arritur te marin pjese te
rendesishme te dekoracionit te brendshem te saj si ikonostasin, nje
ikone dhe arken e lekeve.

Sipas policise autoret pervecse kane vjedhur kane shkatuar edhe demtime te tjera.

Kisha 400-vjecare e “Shen Gjergjit” eshte monument kulture i kategorise se pare, ndersa kjo shenon edhe vjedhjen e 4-t te saj. Ajo eshte restauruar per here te fundit ne vitin 2008 me fondet e BE.

Top Channel