FIFA: Rënie nga kategoria për racizëm

31/05/2013 11:45

FIFA, organizmi më i rëndësishëm i futbollit botëror, pritet të miratojë ditën e premte një paketë masash, që do të ashpërsojnë dënimet për racizmin në rrafsh universal.

Në bazë të propozimeve, më shumë vëzhguesa parashikohet të jenë të pranishëm në stadium në ndeshjet kyçe, ndërsa penalitetet për klubet, drejtuesit dhe futbollistët e përfshirë në abuzim racor do të ashpërsohen ndjeshëm.

Sipas kësaj rregulloreje të re, futbollistët që do të ofendojnë në mënyrë racore kolegët e tyre do të dënohen me minimumi pesë ndeshje pezullim.

Gjobat për klubet rriten, por për herë të parë, parashikohet deri heqja e pikëve, rënia nga kategoria apo përjashtimi nga kompeticionet europiane, për klubet, tifozeritë e të cilëve do të ripërsërisin kore raciste dhe do të përfshihen në incidente të tjera.

Midis masave, përfshihet edhe krijimi i një linje të posaçme denoncimi pranë FIFA-s, e cila do të ketë kompetencë të hetojë të gjithë ankesat e futbollistëve, për abuzim racor.

Top Channel