Neymar, sportisti me vlerën më të lartë komerciale

13/05/2013 20:30

Neymar është sportisti më vlerën komerciale më të madhe në botë, duke lënë pas golfistin Rory McIlroy dhe futbollsitin Lionel Messi.

Ky ishte përfundimi i një anketimi të realizuar nga revista braziliane “Sports Pro”, në bashkëpunim me “Eurosport”-in.

Në analizën e studimit, llogaritet potenciali i vlerës së marketingut në tre vitet e ardhshme për secilin sportist, në bazë të disa përllogaritjeve të ndërlikuara që masin popullaritetin në të gjithë zonat e planetit.

Sipas përfundimit të revistës, kalimi i afërt i brazilianit në Europë do të kontribuojë për të rritur në mënyrë drastike vlerën e 20-vjeçarit në treg.

Dhjetë sportistët me më shumë vlerë komerciale në treg, sipas studimit.

1. Neymar               –    Futbollist
2. Rory McIlroy         –    Golf
3. Lionel Messi         –    Futbollist
4. Usain Bolt            –    Atletikë
5. Cristiano Ronaldo –    Futbollist
6. Blake Griffin         –    Atletikë
7. Novak Djokovic     –    Tenis
8. Sebastian Vettel   –     Formula 1
9. Tim Tebow           –    Futboll amerikan
10. Yani Tseng         –    Golf

Top Channel