Nis “Rally Albania 2012”

09/06/2012 00:00

“Rally Albania 2012” nisi zyrtarisht nga Piramida për të përshkuar më pas 80 përqind të territorit shqiptar.

Këtë vit marrin pjesë rreth 300 pilotë nga 22 shtete të botës. Bie në sy prezenca e shumë garuesve nga Holanda, por nuk mungojnë as ata nga Çekia, Gjermania, Anglia, Greqia, Spanja.

Ky aktivitet, këtë  vit mori edhe mbështetjen e Ministrisë së  Turizmit,  Kulturës, Rinisë  dhe Sporteve dhe kreu i këtij institucioni, Aldo Bumçi mori pjesë  në  ceremoninë  e nisjes së  “Rally Albania 2012”.

Ditën e shtunë  u zhvillua etapa prolog i edicionit të  radhës së  këtij evenimenti, ndërkohë  që  etapa e parë  do të  jetë  ajo që  do të  mbyllet në  Razëm.

Më  pas pilotët, 30 përqind e të  cilëve rikthehen në  vendin tonë , do të  përshkojnë  vende të  tilla si Thethi, Voskopoja apo dhe Himara për të  prekur nga afër natyrën dhe mikpritjen e shqiptarëve.

Top Channel