Avokati i Popullit, komisioni i PS-së dëgjon kandidatët

12/12/2011 00:00

Përzgjedhja e kandidaturës që do t’i propozohet parlamentit, për
Avokatin e Popullit ka hyrë në fazën e dëgjimit nga komisioni përgjedhës
i PS-së të 12 kandidatëve të përzgjedhur nga 33 që aplikuan.

12 kandidatëve fillimisht i është treguar radha e paraqitjes përballë komisionit pasi është hedhur shorti. Kandidati i parë që nisi prezantimin ishte kandidati Ksenofon Kristafi, ndërkohë sipas shortit Sokol Hazizajt do të ketë radhën në fund për prezantimin e tij.

Kandidatët e përdorin kohën e parapërcaktuar për të shpalosur vizionin për këtë post. Dëgjesa është duke u zhvilluar në ambientet e një universiteti privat në Tiranë.

Ndërsa në dëgjesën e radhës më 12 Dhjetor 2011 do të ftohen një numër më i vogël të përzgjedhurisht nga të 12tët të cilët morën pjesë në dëgjesën e sotme.

“Do të shpallet kandidatura fituese ditën e enjte në orën 15. Do të diskutojmë cdo prezantim. Premtoj në emër të komisionit cdo kandidat dhe opinionin publik për vazhdimësinë e transparencës për zgjedhjen e kandidaturës më të mirë për Avokatin e Popullit”, ka deklaruar deputetja e PS, Eglantina Gjermeni.

Lideri opozitës Edi Rama i pranishëm në këtë dëgjesë është ulur së bashku me publikun duke ndjekur prezantimet. Këtë seancë dëgjimore e ka vizituar edhe kreu BE-së në Trianë Etore Sequi.

Top Channel