Kontrolloni ajrin e kondicionuar

28/06/2011 12:30

Ekspertët nuk kanë dyshime: pastrimi i filtrave përmes të cilave kalon ajri i kondicionuar në makinë i bën mirë shëndetit.

Një ekip ekspertësh amerikanë i Universitetit të San Franciskos thekson se tubat që përcjellin ajrin e kondicionuar janë shtëpia ideale për bakteret, mikrobet, kërpudhat dhe mikroorganizmat e ndryshëm. Të gjithë këto përbëjnë një kërcënim direkt për personat që ndodhen në mjet.

Për pasojë ka reagime alergjike, lotim të syve që bëhen rutinë për ata që udhëtojnë me makinë.

Cila është zgjidhja? Pastroni me kujdes të vecantë filtrat e tubave që sjellin ajrin nga jashtë brenda mjetit. Bëhet fjalë për një veprim që mirë është kryhet të paktën një herë në vit ose cdo 25 mije kilometra.

Top Channel