Oqeanet, gjallesat në rrezik zhdukjeje

20/06/2011 21:25

Oqeanet rrezikojnë të hyjnë në një fazë të paprecedent të zhdukjes së gjallesave ujore.

Përfundimin e ka nxjerrë një raport i një skuadre ndërkombëtare prej 27 shkencëtarësh nga 6 vende të ndryshme.

Ngrohja, rritja e aciditetit, por edhe peshkimi i tepërt dhe ndotja përfaqësojnë faktorët e alarmit.

Këta elementë së bashku po krijojnë kushtet për shkatërrimin dhe tre prej tyre ishin edhe në fazat e mëparshme të zhdukjes në masë të regjistruara në historinë e Tokës.

Top Channel