Islandë, Kushtetuta e re lind me web-in

10/06/2011 17:55

Kushtetuta e re e Islandës po lind falë internetit dhe rrjeteve sociale.

Puna e komisionit kushtetues në fakt ndahet pothuajse në kohë reale nëpërmjet Faceb00k e YouTube, kështu që çdo projektligj mund të marrë përgjigjen dhe korrektimin e popullit të rrjetit.

Në një vend me 320 mijë persona ku dy të tretat e banorëve posedojnë një profil në Faceb00k është ekuivalente me pothuajsë të gjithë popullsinë.

Top Channel