Kinë, lirohet aktivisti i të drejtave të njeriut

30/04/2011 02:45

Autoritetet kineze liruan aktivistin e të drejtave të njeriut, juristin, Teng Biao.

Grupe dhe aktivistë të të drejtave të njeriut thanë për mediat ndërkombëtare se Biao u lirua pas 70 ditësh burgim dhe bashkëshortja e tij konfirmon se ndodhet në gjendje të mirë shëndetësore.

Lirimi ka ardhur pas dy ditësh bisedime mes një delegacioni amerikan për të drejtat e njeriut dhe autoriteteve kineze.

Top Channel