SHBA, tornado në jug, 80 të vdekur në tre ditë

28/04/2011 08:25

Janë të paktën 80 të vdekur nga tornadot që kanë goditur në tre ditët e fundit jugun dhe perëndimin e SHBA-ve.

Në Alabama viktimat janë 45 gjatë 24 orëve të fundit.

Qeveria lokale ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme, ashtu si edhe në Arkansas, Kentaki, Misisipi, Misuri, Oklahoma dhe Tenesi.

Shërbimi meteorologjik kombëtar ka lëshuar një alarm për stuhi dhe tornado në Luisiana.

Në Alabama pjesa veriore e shtetit është më e goditura, ashtu si ekstremi verilindor i Xhorxhias, verlindja e Misisipit dhe jugu i Tenesi.

Top Channel