Japoni, ujë radioaktiv rrjedh në det

02/04/2011 09:00

Kompania energjitike që administron centralin bërthamor të Fukushimës në Japoni bëri të ditur se ka lokalizuar rrjedhje të reja në reaktorin e dytë, rrjedhje të cilat derdhen në detin e ndodhur pranë.

Kjo shpjegon përse një ditë më parë u regjistruan nivele radioaktiviteti më të larta 4 385 herë se normalja në centralin bërthamor të Fukushimës.

Ndërkohë, Agjensia Bërthamore Ndërkombëtare ka lajmëruar për dërgimin e dy ekspertëve të saj në Fukushima, për të studiuar nga pranë situatën.

Kriza u shkaktuar në centralin bërthamor në datën 11 mars, pasi tërmeti më i fuqishëm i regjistruar në historinë e Japonisë goditi vendin.

Bilanci aktual i tragjedisë është 11 mijë të vdekur, mbi 16 mijë të zhdukur dhe 300 miliardë dollarë dëme.

Top Channel